Submitted by Anonymous (not verified) on Apr 18, 2012
Sweden

Hej alla SimCity-fans! Jag följer i Dan Moskowitzs fotspår och tackar för den fina responsen som våra videos fått så här långt. Jag hoppas ni har funnit dem både intressanta och lärorika.

Som lead gameplay scripter för SimCity, har jag fått äran och nöjet att skapa stora delar av spelets simulation, och just nu styr jag det begåvade utveckligs-teamet mot att skapa det bästa SimCity genom tiderna. Jag har även varit testare på SimCity 4 Rush Hour, och har spelat mer SimCity under de senaste 20 åren än vad som skulle anses förståndigt.

I den här videon kommer vi att berätta om hur vattensystemet fungerar, från att pumpa upp den värdefulla vätskan, till att distribuera den till alla dina törstiga simmar. Systemet använder i stort sett alla verktyg som vår simulationsmotor GlassBox har att erbjuda, vilket innebär enheter, kartor, agenter, vägar och resurser.

När teamet börjar arbeta med en ny funktion så spenderar vi vanligtvis en del tid på att utforska exempel från den verkliga världen via böcker, filmer, internet och de närmaste omgivningarna. Sedan levererar vi informationen till vår chefsdesigner Stone Librande, som kokar ner det hela, avskiljer de interna processerna, och skapar en design som enbart innehåller de viktigaste beståndsdelarna.

När det gäller vatten så drar en enhet (pumpen), en resurs (vatten), ur kartan (akvifären), och skickar det längs en väg (vattenledning), via en agent (vattenflödet), i en stabil hastighet och mängd till konsumenterna. För att kunna göra det vi skapat en enkel uppsättning regler som tar hand om varje del i processen och lagt till egenskaper för att vår tuning-designer lätt ska kunna ändra hur mycket vatten som pumpas upp, hur ofta det skickas iväg, så väl som hur mycket varje fastighet konsumerar. På så sätt konsumerar ett hus 500 liter per dag, medan en stor fabrik kan konsumera betydligt mer.

Från SimCity 2000 och framåt har det varit spelarens jobb att lägga alla vattenledningar oberoende av andra nätverk, och repetera samma mönster i alla städer. I det nya SimCity kommer man precis som i verkligheten att placera vattenledningarna under gator och vägar, för att kunna fokusera på vattensystemet på en högre nivå.

VI har även ändrat effekten av markföroreningar på ditt vattensystem. Istället för att sänka mängden vatten som dina pumpar och torn kan utvinna ur marken, så skickar vi istället med föroreningar i form av ”bakterier”, vilka gör dina simmar sjuka om de konsumerar för mycket. Sjuka simmar är inte till mycket nytta och blir en belastning för din ekonomi till dess att du har ett sjukhus som kan bota dem. En frisk Sim är en produktiv Sim.

Att klura ut vad som försiggår under jordytan kommer att vara mycket enklare i nya SimCity, både via färgen på terrängen och de fantastiska visualiseringslagren. Grundvattennivån visas som grönt i terrängen, som klarblått i visualiseringslagren där det finns mycket vatten, och som brunt där det finns föroreningar. På ett liknande sätt så varierar mängden vatten och färgerna i vattentornen baserat på exakt samma parametrar.

Author: 
Guillaume Pierre
Date: 
Wednesday, April 18, 2012 - 09:30
Category: 
Friendly id: 
blog-overallt-vatten
Weight: 
0

Comments

Att klura ut vad som försiggår under jordytan kommer att vara mycket enklare i nya SimCity, både via färgen på terrängen och de fantastiska visualiseringslagren. Grundvattennivån visas som grönt i terrängen, som klarblått i visualiseringslagren där det finns mycket vatten, och som brunt där det finns föroreningar. På ett liknande sätt så varierar mängden vatten och färgerna i vattentornen baserat på exakt samma parametrar. mothers day limo

Lisää

LISÄÄ UUSI KOMMENTTI

Sinun on oltava kirjautuneena, jotta voit jättää kommentin.

Rekisteröidy