Submitted by Anonymous (not verified) on Apr 27, 2012
Norway

Heisann, alle SimCity-fans! Jeg følger i fotsporene til Dan Moskowitz, og vil gjerne takke alle for den positive responsen vi har fått på videoene våre så langt. Jeg håper dere syntes de var interessante og lærerike.

Som hovedspillskripter på SimCity, har jeg fått æren og gleden av å skrive store deler av spillets simulering, og nå leder jeg det meget talentfulle teamet med skriptere for å sørge for at dette blir det beste SimCity-spillet noensinne. Jeg jobbet som tester på SimCity 4 Rush Hour, og har spilt mer SimCity i løpet av de siste 20 årene enn det hvem som helst ville regne som rimelig.

I denne videoen snakker vi om hvordan vannsystemet fungerer, fra å pumpe opp den dyrebare væsken til distribusjonen til tørste simmer. Systemet bruker nesten alle verktøyene i simuleringsmotoren vår, GlassBox: enheter, kart, transportmidler, veier og ressurser.

Når teamet begynner på en ny funksjon, bruker vi som regel litt tid på research på eksempler fra den virkelige verden gjennom bøker, filmer, Internett og lokalmiljøet. Herfra gir vi informasjonen til Stone Librande, hoveddesigneren, som koker ned hele systemet, abstraherer interne prosesser og skriver en sides design med det som egentlig betyr noe.

Når det gjelder vann, trekker en enhet (pumpen) en ressurs (vannet) ute av et kart (grunnfjellet) og sender det på en vei (et vannrør) via et transportmiddel (vannstrøm) med jevnt sig til kundene. For å kunne gjøre dette, har vi laget et enkelt regelsett som tar seg av hvert steg, så tuningdesigneren kan endre hvor mye vann som pumpes, hvor ofte det sendes og hvor mye som konsumeres i bygningene. På denne måten kan et hus bruke kanskje tre hundre liter per dag, mens en stor fabrikk bruker mye mer.

Fra SimCity 2000, har spilleren måttet legge alle rørene separat, og gjenta det samme mønsteret om og om igjen i alle byer. I denne versjonen av SimCity, på samme måten som i virkeligheten, plasseres vannrørene under gater og veier, så du kan fokusere på å administrere systemet på et høyere nivå.

Denne gangen har vi også endret effekten av bakkeforurensning for vannsystemet. Istedenfor å senke mengden vann pumpene dine kan pumpe opp av bakken, blir forurensningen sendt med ferskvannet som “bakterier" til simmene, som blir syke hvis de konsumerer for mye av det. Syke simmer kan ikke gjøre noe særlig, og blir et pengesluk i økonomien til du har et sykehus som kan kurere dem. En sunn sim er en produktiv sim.

Det er også mye lettere å sjekke ut hva som foregår under bakken i denne versjonen av SimCity, både gjennom terrengfarging og de fantastiske visualiseringslagene. Vannet tegnes som grønt i terrenget, mørkeblått i visualiseringslaget der det er mye av det og brunt der forurensningen begynner å strømme til. På tilsvarende vis varierer mengden vann og fargen i vanntårnene basert på de samme parametrene.

Det var det for denne gang! Kom tilbake snart for å sjekke ut den neste videoen - da snakker vi om brann. Det blir hot!

Author: 
Guillaume Pierre
Date: 
Friday, April 27, 2012 - 08:15
Category: 
Friendly id: 
Vann_overalt_NO
Weight: 
0