Submitted by TheChattyKwon on Apr 25, 2012
Finland

Guillaume Pierre

Tervehdys SimCity Yhteisö! Seuraan Dan Moskowitzin jalanjälkiä ja haluaisin kiittää teitä kaikesta siitä upeasta palautteesta, jonka olemme saaneet videoillemme! Toivottavasti ne ovat tarjonneet mukavasti tietoa tulevasta pelistä.

SimCityn johtavana pelikäsikirjoittajana minulla on ollut kunnia kirjoittaa suurin osa pelin simulaatioista ja johdan parhaillaan luovaa suunnittelutiimiämme, joka tekee tästä pelistä parhaan SimCityn ikinä! Toimin aikoinaan testaajana SimCity 4 Rush Hour -pelissä ja olen pelannut SimCityä yli 20 vuotta, joten kokemusta löytyy.

Kerron tässä videossa miten kaupungin vesijärjestelmä toimii aina veden pumppauksesta sen toimittamiseen janoisille simeille. Tämä järjestemä käyttää lähes kaikkia GlassBox-simulaatiomoottorin työkaluja: yksiköitä, karttoja, agentteja, reittejä ja resursseja.

Kun tiimi aloittaa uuden ominaisuuden parissa käytämme yleensä jonkin verran aikaa tutkien oikean maailman esimerkkejä kirjoissa, leffoissa, internetissä tai ihan vain lähiympäristössä. Annamme kaiken kerätyn informaation eteenpäin johtavalle suunnittelijallellemme Stone Librandelle, joka tiivistä koko järjestelmän yhden sivun suunnitelmaksi, joka sisältää vain sen mikä oikeasti merkitsee.

Veteen liittyen yksikkö (pumppu) imee resurssia (vettä) kartalta (maasta) ja lähettää sen reittejä (vesiputkia) pitkin matkaan tasaisin väliajoin agenttien avustuksella (vedenvirtaus). Jotta pystyimme tekemään tämän loimme yksinkertaiset pelisäännöt, jotka huolehtivat jokaisesta stepistä lisäten mukaan erilaisia ominaisuuksia, joiden avulla suunnittelija pystyy helposti muuttamaan miten paljon vettä pumpataan, miten usein sitä lähetetään matkaan ja miten paljon rakennukset sitä käyttävät. Tällä tavoin pystymme määrittelemään että samalla kun yksi asuintalo käyttää vaikkapa 400 litraa vettä päivässä, voi iso tehdas käyttää vielä paljon enemmän.

SimCity 2000 pelissä pelaajien piti rakentaa jokainen putki erilleen muista verkostoista, jolloin samoja tehtäviä piti toistaa uudelleen ja uudelleen kaikissa rakennettavissa kaupungeissa. Uudessa SimCityssä vesiputket on asennettu maan alle - aivan kuin oikeissa kaupungeissa - jolloin voit keskittyä hallitsemaan asioita korkeammalla tasolla.

Tällä kertaa muutimme myös saasteiden vaikutusta vesijärjestelmään. Saasteet voivat nyt kulkea veden mukana simien luokse sen sijaan että ne vähentäisivät maasta pumpattavan veden määrää. Likaisen veden juominen saa simit sairastumaan ja sairaat simit eivät pysty enää käymään töissä ja olemaan tuottavia - jolloin he muuttuvat taloudelliseksi rasitteeksi kunnes rakennat kaupunkiin sairaalaan, joka parantaa heidät. Terve sim on tuottava sim.

Pinnan alla tapahtuvien asioiden näkeminen on myös helpompaa uudessa SimCityssä. Sitä helpottaa maaston värit ja upeat visuaalisuustasot. Vettä sisältävät alueet näkyvyät kartalla vihreinä, syvän sininen visualisointitaso kertoo veden runsaasta määrästä ja ruskea väri saasteiden levinneisyydestä. Värit kertovat samaan tapaan veden määrästä vesitorneissa.

Siinä oli kaikki tällä kertaa! Seuraavalla kerralla syvennymme kertomaan tulesta. Se on kuumaa kamaa!

Author: 
Guillaume Pierre
Date: 
Wednesday, April 25, 2012 - 08:30
Category: 
Friendly id: 
vetta_kaikkialla_FI
Weight: 
0